Pas på dig selv i varmen

Varmt i Alanya

En af de absolut bedste ting ved at rejse til Alanya er helt klart varmen, men samtidig kan den også være farlig, hvis ikke man tager ganske få forholdsregler. Vi har her samlet en liste med de bedste tips til at undgå dehydrering, hedeslag og solforbrænding i den kraftige sol. Og det er faktisk meget simpelt.


Drik godt med vand

Det lyder måske som et åbenlyst råd, men det hjælper faktisk!
En simpel huskeregel er, at man for hver 10 graders varme skal drikke minimum en liter vand. Så på en dejlig varm dag med 35°C, bør du altså drikke 3,5 liter vand.

Gør det køligt indenfor

Din krop kan i varmen have behov for at blive kølet lidt ned, du kan gøre det ved at hoppe en tur i poolen. Du kan også trække gardiner for, undgå at der kommer for meget sol ind, lukke vinduer og døre, samt bruge de air-conditions, du finder i vores villa. Pas dog på ikke at bruge for meget aircondition, og at sidde i et køligt træk.


Husk solcremen

​Det råd du hører oftest, men det er også vigtigt. Solen i Alanya kan være særlig kraftig i middagstimerne fra 12-tiden til 15-tiden. Derfor bør du ikke opholde dig alt for meget udendørs lige på dette tidspunkt. Som minimum bør du benytte både parasol og en god solcreme. Der er parasoller, du kan benytte ved poolen ca. 60 meter fra vores feriebolig.

Spis mere salt

​Kroppen udskiller salt gennem sved, og på en varm sommerdag ved poolen eller stranden i Alanya, er det umuligt ikke at svede. Det gør at du har risiko for at skylle den vigtige salt ud af kroppen, når du samtidig drikker godt med vand. Så husk derfor at spise lidt ekstra saltholdig mad. Evt. kan du hygge dig med lidt chips. :)


Har du andre tips?

​Hjælp andre til at passe på sig selv i solen med dine egne erfaringer, tips og tricks. Du kan tilføje dem, ved at skrive en kommentar herunder.

Læs også “5 gode grunde til at rejse til Alanya”
Læs også ”Rejs udenfor sommerferien, billig ferie”