Sådan undgår du flyskræk

Hvordan undgår man flyskræk

​De fleste ved godt, at det er en af de sikreste transportformer, når man sætter sig ind i et fly. Alligevel er der mange, der har det meget dårligt med at lade sig transportere i 10 kilometers højde. Det er meget synd, for man går glip af utroligt mange fantastiske rejseoplevelser, ved ikke at bruge flyvemaskinerne.

Vi prøver her så godt vi kan at overbevise dig om, at det ikke er farligt, og giver dig også et par tips og tricks til helt at undgå den ubehagelige flyskræk.


Flyet er sikkert

​Et fly er selvfølgelig designet til at være i luften, den kan ikke bare falde ned. Det kan være en rigtig god idé, at sætte sig lidt ind i hvordan et fly fungerer. F.eks. er det vingerne, der får et fly til at svæve og ikke motorerne, som mange måske tror. Et almindeligt kommercielt fly vil altså i et sjældent tilfælde af motorstop i ni kilometers højde kunne svæve omkring 150 km videre og foretage nødlanding.

Ingen grund til panik

​Hvis du lider af flyskræk, vil dine sanser meget hurtigt blive ekstra aktive. Lyde, lamper, bevægelser. Du er opmærksom på alt omkring dig. Men der er altså ingen grund til panik, hvis der er et par rystelser, eller en kortvarig følelse af at falde ned. Det kan være meget ubehageligt at opleve turbulens, men på ingen måde farligt. Som oftest er det bare milde vinde. Præcis ligesom du også er påvirkelig af vinde, når du cykler. Og flyet er jo som sagt lavet til det.


Bevar roen

​Sørg for at koncentrere dig om at slappe af. Hold styr på din vejrtrækning, og forsøg på at slappe af musklerne. Hvis du er anspændt under en hel flyvetur, kan du meget vel have ondt i musklerne hele ferien. Skulle du blive urolig, så tag nogle dybe ind- og udåndinger til du føles mere afslappet.

Vær beskæftiget

Det er en rigtig god idé at være beskæftiget under turen, på den måde kan du flytte dine sansers opmærksomhed fra flyet til eksempelvis en god film, bog eller afslappende musik. Ofte kan du ende med helt at glemme, du sidder i et fly.


Tjek på kvaliteten

Flybranchen er en af de brancher der gør allermest for at have tjek på sikkerhed og kvaliteten af de maskiner, der bliver brugt. Samt at personalet om bord er så godt uddannede som muligt. Vidste du eksempelvis at piloter skal igennem en simulatortest hvert halve år?
Hvis du hører underlige lyde, eller mærker rystelser ombord på flyet, så spørg hellere kabinepersonalet end at sidde og tænke over det. Der er sikkert en helt ufarlig forklaring på det.

Beløn dig selv

​Ligesom det kan hjælpe at være beskæftiget på turen, så kan det også hjælpe dig at have noget at se frem til. Derfor kan du lave en aftale med dig selv, om at du skal belønnes når du er landet. Det kan være øl, vin, chokolade, hvad du nu selv kunne se som en belønning.

Hvis du aldrig har prøvet at flyve før, og gør det første gang, vil du typiske opleve, at anden tur på ingen måde er ligeså ubehagelig.


Tænk ikke på turen fra lufthavnen

​Noget andet, som også kan give dig ro er at vide, der holder en bil med chauffør og venter på dig ved din destination. Netop det og All Inclusive er noget, som vi tilbyder dig enkelt at tilkøbe, når du booker vores fantastiske villa i Alanya. - Og det er faktisk ret unikt for private danskejede villaer.


LUK

Udlejede perioder

Den første hele ledige uge er fra d. 20. oktober. Kontakt os for info vedr. udlejning i 2020.

I denne periode er lejligheden nederst ledig:
  • 08/08/2019 - 18/08/2019
Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til en lejeperiode. Ofte kan check-ind/check-ud, samme dag som andre, sagtens lade sig gøre.

Læs også “Gode oplevelser for børn i Alanya”
Læs også ”Find billig ferie til Alanya”