10 seværdigheder i Alanya, du bare skal opleve!

Seværdigheder i Alanya

Det kan ofte være svært at disponere over tiden på sin ferie, for i en by som Alanya er der rigtig mange muligheder for helt fantastiske oplevelser. Nogle af dem er helt gratis, andre koster måske en smule. Vi forsøger her at give dig et overblik over de 10 seværdigheder i Alanya, du i hvert fald bør overveje at se på din ferie.

Men husk nu også at holde ferie!


"Red Tower" - Alanyas varetegn

​Hvis bare du er på det stadie, at du overvejer at rejse til Alanya, er du med garanti sikkert allerede stødt på dette røde 8-kantet tårn.

Tårnet er en del af et stort fort på Alanyas klippe, det blev bygget i år 1221-1226, og selve tårnet er 33 meter højt og 12,5 meter bredt.

Du kan få et rigtigt fint udsyn til tårnet og hele fortet fra havnen i Alanya, derudover kan du for ca. 5 TL komme indenfor, hvor der bl.a. er et lille museum, og hvor du også kan se ud over Alanya Centrum fra tårnet.

Du kan tage bussen fra Goldcity til Alanya Centrum, gå gennem bazaren ned til havnen, og så er du tæt på Red Tower.

Hamam - Tyrkisk bad

Holder du af at blive forkælet, så er er hamam (Tykisk bad) lige noget for dig!

I forhold til hvad du kan få af luksus spa-oplevelser i Danmark, så er Hamam virkelig en skøn oplevelse til en rigtig god pris.

Der er mange steder rundt omkring i Alanya, som tilbyder Tyrkisk bad, faktisk er der endda en spa-afdeling i Goldcity-hotellet ved vores villa, som også tilbyder det.

Typisk foregår det ved at man iført badetøj lægger sig på opvarmede sten, her kan man få forskellige behandlinger som skrub af døde hudceller og afslappende massage.
Bagefter vil du være helt ny i både krop og sind.


Dim Cay floden

​Picnic-tur har aldrig været bedre! Tag familien med på en lille tur op i bjergene langs Dim Cay floden. Nyd det flotte landskab, og efter ca. 8-10 km. drej så fra ved en af de mange små hyggelige steder, som tilbyder fantastisk frokost.

Rammerne er utroligt hyggelige med vandfald og små tømmerflåder i vandet, hvor man sidder på puder og spiser.

Det er nemt at komme dertil, du kan enten leje en bil eller tage en taxa. Hvis du tager en taxa, kan du i forvejen aftale en pris på at tage op i bjergene, vente på at I spiser, og køre jer tilbage igen.

Dim Cave - Drypstensgrotte

Hvis du er taget op i bjergene langs Dim Cay-floden, så skylder du i den grad dig selv at aflægge besøg i Dim Cave.

Det er en helt fantastisk drypstensgrotte, der er 360 meter lang. Det gør den til den 2. største drypstensgrotte i Tyrkiet, som er åben for turistbesøg.

Inde i grotten er der kæmpe formationer, og nogle steder 15 meter fra gulv til loft i de store kamre med en konstant temperatur på 18-19°C og luftfugtighed på 90%, hvilket specielt er gavnligt for astma patienter.

Entréen koster omkring 15 TL.


Shopping i Alanya Centrum

Man tænker måske udelukkende shopping i Alanya, som en bazar med ivrige sælgere. Det er selvfølgelig helt klart også en oplevelse, du ikke må gå glip af.
Men det som mange ikke ved er, at Alanya også er byen med gode shoppingfaciliteter. Forskellige steder i Alanya kan du sagtens finde luksusbutikker i stil med hvad man kender fra Danmark.

Derudover er der et shoppingcenter kaldet Alanyum, de har alt hvad du kunne forestille dig af butikker, dagligvarer, caféer og endda en biograf.

Bådture i Middelhavet

Hvis du vil tage en dag ud af kalenderen til en helt fantastisk oplevelse, så tag på en bådtur ud i Middelhavet.


Du finder de forskellige både ved havnen i Alanya, og der er temaer for enhver smag uanset om du er til en stille og rolig tur, en tur med badning eller en tur med alkohol og diskotek.

Mange af bådene har også spisning ombord, men husk både håndklæde og en masse solcreme. Det er en lang dag med varme og stærk sol.


Spis fantastisk mad

Vi har allerede beskrevet meget om forskelligt mad, men det Tyrkiske køkken er en oplevelse og seværdighed for sig selv.


Der er et hav af utroligt lækre spisesteder i Alanya, faktisk er der i Goldcity ved vores villa hele 4 restauranter. Så uanset om du er til lokale specialiteter eller det velkendte vestlige mad, så kan du uden tvivl finde en rigtig god variant af det i Alanya.

Man anser det Tyrkiske køkken i samme høje klasse som det Franske, Italienske og kinesiske køkken.

Besøg en moske

Den tyrkiske befolkning er overvejende muslimsk, derfor kan du som turist i Alanya opleve det fantastisk flotte syn af moskeer.

Rundt omkring i Alanya kan du se de flotte kupler, og høre de betagende indkaldelser til bønner fra de høje nærtliggende tårne.

Du kan besøge en moske, så længe du bare respekterer de få regler der er. Ingen sko på indendørs, tildækkede ben (ingen shorts), kvinder skal have tildækket armene og have tørklæde på hovedet. Langt de fleste moskeer har tørklæder til udlån.

Når du er indenfor bør du holde dig lidt diskret i baggrunden for ikke at forstyrre nogle der evt. er ved at bede. - Spørg nogle lokale, hvis du er i tvivl. Tyrkerne er meget ofte utroligt hjælpsomme og flinke.


Lækker badestrand

Som vi skrev helt i starten... Husk at holde ferie!

Det er en meget vigtig disciplin i Alanya, at skulle bruge en helt masse tid både ved poolen i Goldcity og på den lækre badestrand.

Faktisk har Goldcity sin egen private badestrand ved det blå Middelhav, derfor er der også flere gange dagligt gratis busser mellem Goldcity og den private strand, hvor det ofte ikke er noget problem at finde en liggestol.

Oplev Goldcity

​Hvis ikke du allerede ved det, så er vores feriebolig placeret i et 5-stjernet resort, kaldet Goldcity. Det gør at du med ganske få meters gang fra villaen finder fantastiske ferieoplevelser for hele familien.

F.eks. finder du mange restauranter, stort vandland med mange rutchebaner, bowling, biograf, shopping. Endda kan du også tilkøbe All Inclusive.


Beregn prisen på din ferie

Vi har gjort det meget nemt at udregne, hvad din ferie vil koste. Udfyld indtjekning og udtjekning og klik "Beregn pris". Du kan tilkøbe lufthavnstransfer og All Inclusive, og endda også få forslag til flyafgange.
Det er helt uforpligtende.


LUK

Udlejede perioder

Den første hele ledige uge er fra d. 20. oktober. Kontakt os for info vedr. udlejning i 2020.

I denne periode er lejligheden nederst ledig:
  • 08/08/2019 - 18/08/2019
Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til en lejeperiode. Ofte kan check-ind/check-ud, samme dag som andre, sagtens lade sig gøre.

Læs også “Rejs udenfor sommerferien, billig ferie”
Læs også ”Overblik, faciliteter i Goldcity, Alanya”